Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

To κυνηγετικό όπλο (Winchester Model 21) του Joe DiMaggio σε πλειστηριασμό, τον Οκτώβριο!


Ευτυχώς για κάποιους, οι οποίοι δεν είναι οπαδοί  του μπέιζμπολ, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να βάλουν  βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για το κυνηγετικό όπλο του Joe DiMaggio, το οποίο ουσιαστικά θα δημοπρατηθεί στο James D. Julia's στο Maine φέτος τον Οκτώβριο. Βλέπετε, είναι ένα  Winchester Model 21, το οποία είναι  American double  και  λαχτάρα για πολλούς. Πολλοί δεν είναι σίγουροι γιατί θέλουν το 21 αντί ενός Fox ή ενός Parker. Απλά δεν μπορούν.


Αλλά υπάρχουν και άλλα: Αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε μοντέλο Winchester 21, είναι αυτό που ανήκε στον  Joe DiMaggio. Είναι ένα όπλο που προσφέρθηκε  σ'αυτόν, σε αναγνώριση του  κατορθώματος του να χτυπήσει σε 42 συνεχόμενα παιχνίδια με ασφάλεια στη διάρκεια της σεζόν του 1941, σπάζοντας το παλιό ρεκόρ του 41 παιχνίδια, και, φυσικά, απ'όσο και ξέρω ότι ο Joe Joltin  πήγε για να χτυπήσει σε 56 συνεχόμενα παιχνίδια για να αγγίξουμε τα αρχεία.






Στη βάση του όπλου γράφει το εξής: «To 'THE YANKEE CLIPPER' Joe DiMaggio From Capt. Jos. Cocozza Essex County Prosecutors Office Newark, NJ June 30, 1941».  30 Ιουνίου του 1941 ήταν η ημέρα του ρεκόρ του DiMaggiο. Το όπλο έγινε για κυνήγι πάπιας, με 30-ιντσών κάννες, και ένα σφιχτό (0.029) τσοκ στη μία κάννη και ένα πιο σφιχτό ακόμα (0.032) τσοκ  στην άλλη κάννη. Χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι πάπιας, επίσης, το κοντάκι ήταν κατεστραμμένο όταν από απροσεξία είχε πιάσει φωτιά. Το παλιό υλικό αντικαταστάθηκε το 2007 από τον σημερινό ιδιοκτήτη του όπλου.

Παρεμπιπτόντως, ήταν ένας άπληστος κυνηγός υδροβίων
o  DiMaggio. Εδώ είναι η άδειά του 1970 στην Καλιφόρνια, πλήρης, με υπογραφή και γραμματόσημα.


H κυνηγετική άδεια του 1970 του Joe DiMaggio. Παραδόθηκε στις 10.20.1970 στον DiMaggio για το κυνήγι στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας. Λεπτή άδεια από χαρτόνι που υπογράφεται από τον  DiMaggio στο πάνω μέρος και πάλι επάνω στην στάμπα από  κυνήγι πουλιών η οποία έχει τοποθετηθεί  στο κάτω μέρος. Αντίστροφα η  άδεια  διαθέτει μια παράγραφο που γράφτηκε από τότε κυβερνήτης της Καλιφόρνια Ρόναλντ Ρίγκαν.
Εκτιμώμενη Τιμή: ( 1,500.00 -  2,000.00 δολλάρια)

Πόσο το όπλο θα πουλήσει; Καλή ερώτηση. Δεδομένου ότι το 1947 το βραβείο του MVP του έφερε  281.750 δολλάρια,το 2006, υποθέτω θα φέρει αρκετά. Και, δεδομένου ότι το όπλο είναι αυθεντικό, αν το αγοράσει κάποιος, μπορεί να το χρησιμοποιήσει  στο κυνήγι, επίσης, χωρίς να καταστρέφει την αξία του. Πώς θα ήταν άραγε να χρησιμοποιείς το αυθεντικό Winchester 21 του διάσημου  DiMaggio σε κυνήγι υδροβίων;




Το μοντέλο Winchester 21 είναι ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο που παρήχθη από το 1931 μέχρι το  1960, και σε μια προσαρμοσμένη βάση  μέχρι το 1993, με την παραγωγή να συνεχίζεται  με άδεια από 
την Winchester από την  Εταιρία κυνηγετικών  όπλων της  Βιομηχανίας  του Κονέκτικατ.


Δεν είναι ημι-αυτόματο ή χράπα-χρούπα. Το όπλο τροφοδοτείται  χειροκίνητα έπειτα  από την ανασήκωση των  καννών τοποθετώντας σε κάθε  κάννη από ένα φυσίγγιο. Αυτό ονομάζεται break ή  hinge λειτουργία. Όπως όλα τα ποιοτικά διπλής κάννης λειόκαννα, η παραγωγή του ήταν χρονοβόρα, και ήταν επίπονη η διαδικασία για να τοποθετηθούν οι κάννες για να έχουν το ίδιο σημείο-στόχο. Το μοντέλο 21 προσφέρθηκε σε 12, 16, 20, 28 gauge  και 0.410 gauge.


H συνολική παραγωγή έφθασε πάνω από 30.000 όπλα. Aν και ήταν τεχνικώς ένα εργοστασιακής κατασκευής  όπλο, μπορούσε να κατασκευαστεί επί  παραγγελία  ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Μερικά  ήταν πολύ απλά, ενώ άλλα ήταν περίτεχνα χαραγμένα και εφοδιασμένα  με  εξαιρετικά ξύλα καρυδιάς. Το μοντέλο 21 ήταν σχεδιασμένο  και είχε διατεθεί στην αγορά ως προϊόν γοήτρου,  προοριζόμενο  να ανταγωνιστεί με τα  American Doubles όπως τα  Parker και τα  Fox.



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
-Τύπος side by side λειόκαννο
-Κατασκευαστής εταιρεία WINCHESTER
-Χωρητικότητα 2 φυσίγγια
-Σε παραγωγή από το 1930 έως το 1961
-Αριθμός που κατασκευάστηκαν περίπου 30.000 όπλα
-Διαμέτρημα 12-16-20-28 και 410 gauge
-Χειροκίνητο σύστημα λειτουργίας με άνοιγμα των καννών
-Μήκος κάννης 30 ίντσες







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου